Losse flodders uit MDC Brooklyn

2013 Eric Prince artwork Ted Sluymer BW01

Eric Prince | artwork Ted Sluymer

Over Nico Epskamp | door Ted Sluymer

Ik heb zo ontzettend veel te vertellen, meldde Nico onlangs. Dat kan kloppen, want er zit elke dag wel iets in de mailbox. Soms USA-flodders als antwoord op mijn NL-flodders. Denk niet dat Nico alleen maar eenzijdig aan het schrijven is. Daar is hij de figuur niet naar. Als je opgesloten zit, is je horizon wellicht minder breed, maar er zijn opties om die horizon te vreden. Dat doet Nico. Gelukkig maar. Zo stuurt hij regelmatig mails met het verzoek om de inhoud op te slaan voor later. Ze bevatten de meest uiteenlopende info. Dit is een voorbeeld. Dan is meteen duidelijk wie de man op de foto is.

Eric Prince, ex navy seal, ex Cia spy en oprichter van private security organisatie Blackwater in 1997 heeft een boek geschreven over zijn avonturen met de Americaanse overheid: titel “Civilian Warriors”. Zei nooit nee tegen leger en overheid. Beveiligde officials en het leger.

‘100.000 missies in Irak/Afghanistan en geen official ‘verloren’. Raakte in diskrediet toen personeel 17 Afghanen neerknalden. Dat haalde de media. Hij moest bloeden. Hoewel er 2 miljard dollar tegenover stond in totaal….

Nu heeft hij een bedrijf Frontier Services, gevestigd in Hong kong. Werkt/gaat werken voor China/Chinese overheidsbedrijven die miljardenprojecten in Afrika uitvoeren/van plan zijn. Zijn bedrijf moet de logistieke problemen van die klussen: railroads, commodities, waterwerken enz. oplossen,beveilige enzovoorts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *