Acht november, the day after

Judge Richard Sullivan

Judge Richard Sullivan

Door Ted Sluymer |8 november 2013 – Omdat ik ’s morgens al voor zessen naast mijn bed stond, ging bij mij ’s avonds tegen twaalf uur het licht uit. Maar goed ook, want Nico mailde pas rond vier uur ’s nachts. Behoorlijk uitgebreid. De positieve insteek beviel me, de inhoud voor een deel helemaal niet. Nee, niet omdat hij niet direct op het vliegtuig was gezet, maar om een totaal andere reden. Die reden houd ik nog even voor mijzelf. Hoe dan ook, het is vandaag 8 november, the day after.

Nico werd dus gisteren, donderdag 7 november, in het Gerechtsgebouw in Manhattan afdeling DA, vier uur lang doorgezaagd over de gebeurtenissen voorafgaand aan de arrestatie op 15 december 2011 in de Dominicaanse Republiek. Hij kon zijn verhaal doen in wat daar genoemd wordt ‘an innocence proffer’. Zijn advocaten Ira London en Avrom Robin waren uiteraard aanwezig en waren zeer geïnteresseerd in de ‘line of questioning’ .

In deze sessie werd gesproken tot het moment van de 15e december 2011 om 04:00 uur toen Nico werd opgehaald van zijn motel La Vecchia Caserma in La Romana om naar het vliegveld te gaan.

Op 26 november a.s. krijgt de zaak een vervolg,  twee dagen voor Thanksgiving Day. Later in de middag gaf Judge Sullivan budgetten vrij om een ‘deposition’ in Duitsland op te nemen waar een ‘material witness’ in deze , aldus Judge Sullivan, zeer ongewone zaak zich ophoudt.

Ik zal binnenkort vertellen wat er speelt voor wat betreft Duitsland. Als het zover gaat komen, ga ik met Ira London (en misschien |Avrom Robin) naar de oosterburen voor een missie die (mede) moet helpen om Nico weer gewoon op Nederlandse bodem rond te laten wandelen. Eerst kijken wat de 26e november op gaat leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *