Over de Grand Jury, de aanklacht en de onzin (deel 2)

Dominicaanse Republiek - La Romana gevangenis

Dominicaanse Republiek – La Romana gevangenis

door Ted Sluymer – 10 november 2013 – Achter een ongebruikelijk groot portie cocaïne gefotografeerd worden, is geen onverdeeld pretje. Zeker niet in de corrupte omgeving van de Dominicaanse Republiek, waar politieambtenaren heel veel doen wat in geen enkele wet omschreven staat. Wie als Nico vervolgens kennismaakt met de spelonken van een Dominicaanse gevangenis ontdekt dat de hel bestaat en slechte films soms dicht bij de waarheid zitten.

Die hel van La Romana komt nog aan bod op deze site. Nico heeft er bijna een jaar gezeten en de verhalen zijn bizar. Het kan nog gekker als hij in november 2011 de mededeling krijgt dat hij kan gaan. Er zijn geen bewijzen, Nico is een vrij man. Wat er dan door je heengaat, is meer dan gemiddeld veel. Chaos in je hoofd, ongeloof. Als Nico wordt vervoerd naar een militair vliegveld, komen er ook angstige gevoelens om de hoek kijken. Er klopt iets niet. En dat blijkt te kloppen…

Nico wordt gearresteerd door Amerikaanse agenten van de DEA en daar komt geen arrestatiebevel aan te pas. De naam van deze website Kidnapped by the USA wordt nu vast veel duidelijker. Nico vliegt, uiteraard volstrekt tegen zijn wil, van de Dominicaanse Republiek naar Amerika. Daar wordt hij opgesloten in afwachting van het oordeel van de zgn. Grand Jury. Wat vertellen de aanklagers onder leiding van Preet Bharara daar?

De drugs aan boord van het Amerikaanse toestel zou worden gebruikt om terroristische activiteiten te steunen. In dat kader lijkt Amerika zich inmiddels zo ongeveer alles te kunnen permitteren en ze spelen all over the world politieagentje. We hebben het overigens niet over kattepis als het om (meer dan) duizend kilogram coke gaat. Dat gaat over een bedrag van rond de 30 miljoen euro.

Over de onzin van de aanklacht gaat het de volgende ronde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *