I can’t breathe!! NYPD vermoordt Eric Garner

door Ted Sluymer | Je heet Nico Epskamp en je zit in voorarrest in een Amerikaanse gevangenis. OK, denk je dan, vervelend, want ik heb niets gedaan en dat zullen ze me binnenkort wel vertellen. Niet dus. Hebben ze trouwens al een keer verteld hoe je in vredesnaam in Amerika terecht bent gekomen? Huh, ontvoerd? Hoezo? Amerikaanse agenten in de Dominicaanse Republiek? Kan dat zomaar? Overal zit Amerikaanse politie? En die doen gewoon maar? Alsof ze het overal in de wereld voor het vertellen hebben? Man, dat is toch verstikkend? I can’t breathe, man!

Letterlijk kon Eric Garner ook niet meer ademen toen er vorig jaar een leger agenten bovenop hem sprong. Hij stikte letterlijk. Het is een voorbeeld van de mentaliteit van de Amerikaanse politie en de Amerikaanse overheid. Ze doen waar ze zin in hebben. In binnen- en buitenland, het maakt niet uit. Een paar mensen arresteren in de Dominicaanse Republiek? Geen probleem, wordt geregeld. Illegaal? Wat maakt dat uit. Wij zijn Amerika, wij kunnen ons alles permitteren.

Bij Nico Epskamp is precies hetzelfde aan de orde. De doorgedraaide aanklager Preet Bharara wentelt zich dagelijks in een bad van grootheidswaanzin en liet Nico in november 2012 arresteren op Dominicaans grondgebied. Kan allemaal. Je verklaart een stukje aarde even tot Amerikaans grondgebied en veegt de vloer aan met de Tokyo Convention die dat soort capriolen moet voorkomen. Amerika speelt wereldpolitie en Preet Bharara is God. 

Lees Tim Steiner, lees Jim Marrs, lees Anthony Summers. Je wordt beroerd van de ellende die de Amerikaanse overheid aanricht. Vertelt Eric Snowden alleen maar sprookjes? De Amerikanen doen maar en intussen is ook Nico Epskamp daar het slachtoffer van. Waarom? Heel simpel.

Als je wordt opgepakt omdat ze denken dat je iets hebt gedaan, dan moet je met bewijs komen. Binnen een redelijke termijn graag, zoals ze dat in fatsoenlijke landen zijn gewend. En als je dan schuldig bent, OK, jammer dan. Dat risico heb je genomen. Niet schuldig? Daar is het gat van de deur. Sorry, we hadden het mis. En dat hele circus dan graag binnen een paar maanden. Maximaal. Maar nee hoor. Nico’s aanklager hebben nog geen grammetje bewijs en ze houden hem al, illegaal ontvoerd op de koop toe, gevangen vanaf november 2012!

Pleit schuldig, probeerden de aanklagers al twee keer, dan krijg je een lagere straf. Hoezo pleit schuldig? Bewijs dan wettig en overtuigend dat Nico iets heeft gedaan en als dat zo is, geef hem dan de straf die daar voor staat. Kan het niet worden bewezen, laat hem dan onmiddellijk vrij en incasseer het verlies. Aha, verlies incasseren leren ze je niet tijdens je rechtenstudie? Wat een pathetisch gedoe, zeg. En dat wordt allemaal gemaskeerd met machtsmisbruik? Je gaat gewoon bovenop iemand zitten tot hij bekent? En als hij dat niet doet, dan blijf je gewoon zitten tot hij dood is? Standrecht? I can’t breathe!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *