Ira London: de meester van het kruisverhoor in actie

Ira London

Ira London (a few years ago…)

door Nico Epskamp | Advocaat Ira london heeft een grote reputatie als de ‘Meester van het kruisverhoor’, Master of the Cross. Hij liet dat weer eens zien op Dag 2 van het Proces van de Eeuw (USA versus Nico Epskamp). De Agent die de zaak in de Dominicaanse Republiek leidde werd na de presentatie van zijn verhaal (dat gaat héééél langzaam en slaapverwekkend) door de government op de feiten gewezen die hij zelf had opgeschreven.

 • Op 14 december 2014: “Er is een man met de naam Epskamp ergens weggestopt in een hotel die betrokken is. Trek hem na.” Dat was dus 1 dag voor het aangekondigde vertrek van het vliegtuig. En wel door een berichtje vanaf mijn eigen abonnement-telefoon. Typisch een daad van een drugsdealer! Ik gaf mijn naam en paspoortnummer door. Voor de passagierslijst. Daarna konden de dagelijkse opgenomen korte gesprekjes en sms’jes over wanneer? en hoe? worden getraceerd. Het is de jury duidelijk na de prachtige snelle en herhaalde opmerkingen van Ira.
 • Tweede hulp van de dag was de komst van het hoofd van de gewapende arm van de Dominicaanse Drugs politie. Die vielen gewapend en en masse het gebouw op het vliegveld van La Romana binnen. Ik zat in de immigratieruimte in mijn eentje op een bank met uitzicht op het vliegveld te wachten op de stempels. ‘Hoe reageerde Mr. Epskamp?’, vroeg Shane.
  ‘Heel kalm. Normaal’. “En toen u terugkwam?” Nog steeds heel kalm. Normaal.” Enzovoorts.
 • De reispapieren van Arke Fly geboekt bij Eurobudget, werden getoond. Aangemaakt op 2 december 2011. Vertrek op 4 december. ‘ Dat onderbouwt jouw verhaal volkomen’, aldus Ira.

Vandaag (woensdag 25 februari) gaan we verder: met de piloot (undercover DEA). En met een verrassingsgetuige. Waarvoor Avrom gisteravond op reis is gegaan voor een live verslag rechtstreeks naar de rechtszaal.

De tweede dag begon met de openingsstatements. Shane wees drie keer met de vinger naar mij. ‘Daar zit ie”. Avrom zette alles kort en compleet uiteen. Met tot slot: “Nico had geen weet van een cocaine transport”. Zo is het. Nog een paar dagen.

One Comment:

 1. Beste Snikker,

  Confucius stuurde jou op weg om de waarde van het onbegrip te bepalen en in radiostilte verbleef ik sindsdien…de impact en omvang van hetgeen jou overkomt en wordt aangedaan is uiterst moeilijk te verteren en/of te tolereren Terneergeslagen leg ik mijn hoofd op het aambeeld en ween bittere tranen omwille van het besef dat mijn reikwijdte en invloed in casu nihil zijn.
  De joe es of aa herdefinieerde jou en jouw naasten tot lijdend voorwerp en zichzelf mikpunt van spot en de Nederlandse overheid zegt: oogjes dicht en snaveltje toe…(brief Vincent en pogingen op persoonlijke titel)
  De tijd zal het hen wel leren en hoe meer men jou aldaar daarvan beroofd, des te groter de schadevergoeding waarmee je dat prachtige land ooit weer zult verlaten!
  Graag zou ik samen met jou afdalen in de(ze) kringen waarover onze grote vriend Dante ons reeds eerder vertelde maar mijn ambitie wordt (tweede persoon enkelvoud tegenwoordige tijd) de nek omgedraaid door de wetenschap die ik reeds heb ontwikkeld dat jouw ontvoerders er geen bezoekregeling op na houden, wellicht valt dit proces te stimuleren (lees provoceren) door te oreren over aanslag, Amerika, president et cetera.
  Een van mijn hypotheses is dat ik daar, net als jij, gewoon zomaar terecht kan komen en verder helemaal geen initiatief hoef te ontplooien om jou te kunnen ontmoeten.
  Juul en jij (her)kennen de liefde voor jou in mij en weten dat ik jou altijd zal blijven volgen, maar jullie weten ook dat ik je nodig heb en mijn literaire opvoeding thans een impasse heeft bereikt om over het Beunse klaverjasclubje nog maar te zwijgen.

  Hoogachtend verblijf ik,
  duimen draaiend in de Hoeksche Waard
  een enorme Fan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *