De toestand in de wereld

GBJ op TV

GBJ op TV

door Ted Sluymer | Nee, we zijn niet alleen maar serieus als we elkaar mailen, Nico en ik. Soms maken we ons druk over de wereld en omdat we beiden de zestig zijn gepasseerd en opgegroeid zijn met GBJ Hiltermann, schrijven we regelmatig over de toestand in de wereld en bombarderen we GBJ tot KGB Hiltermann. Soms komen er overigens wat triviale zaken langs van minder belang. Lees maar!

door Nico, KGB Hiltermann,  Epskamp | Hebben de componenten van deze populaire song met elkaar te maken, vraagt u zich af, ongetwijfeld? Ja. Zoals ik je al meldde zijn Belgische wetenschappers/laboranten, in de jaren 20/30 actief in hun prive-oerwoud-labs in de Congo de bedenkers van deze aardige ziekte. Apen vertoonden na behandeling de symptomen die jij beschrijft. Medewerkers dolven het onderspit; wetenschappers op de vlucht met achterlating van ‘alles’. De apen gingen het oerwoud in en deden wat ze normaal doen; vermenigvuldigen. Apen worden weer gegeten door natives. Die eten alles wat beweegt. En zo is het intact gebleven. Duikt regelmatig op. Van de meeste weten we uiteraard niks. Die sterven rustig in hun hutje of oerwoudje. Nu zijn er 1000 plus de pijp uit. Minder dan in Gaza, minder dan in Irak, minder dan in Ukraïne, minder dan in Syrië en Libië maar veel meer dan in vlucht MH17. En daar gaat nog steeds de drukte over.

Snowden

Die kogelgaten dus… vraagt Pechthold daar niet naar? Waar zijn de bewijzen? Waar blijven de hitte- en de satellietbeelden? Het is toch te gek voor woorden. En wie moet er voor bloeden? De kleine middenstander. Om in Zwelbasttermen door Grootgrut te spreken. Angela staat er toch ook bij?

Als er een Russisch vliegtuig naast een Amerikaanse bommenwerper vliegt of 12 passes maakt over een Amerikaanse oorlogsbodem in de Zwarte Zee, dan is Amerikaans Leiden in last. Staan er Russische troepen aan de Ukie-grens dan zijn zwaardere sancties onmiddellijk nodig. Tja, tja, Snowden heeft wat gevolgen. Het Amerikaanse superioriteitsgevoel is erg aangetast en ze zijn zeer geprikkeld.
Nederland laat een Venezulaan gaan (laaiend zijn ze) en er zijn meer voorbeelden.
Nu zijn het weer de goeierds die water en brood uitgooien in bergen waar 70.000 Irakezen aan het gas liggen. Amerikaanse levens moeten beveiligd worden. iedereen weet- zijzelf ook- dat het een heel ernstige fout was om Saddam te verwijderen. oorzaak en gevolg. Ach laten we er over zwijgen. Te triest voor woorden. Rutte huilt lekker met ze mee. Schande.

Preet Bharara

Intussen wordt hier gekeken door vriend Preetinder Singh naar:
– ernstig wangedrag door bewaarders speciaal onder jeugdige gevangen in Rijkers Island (12.000 gevangenen). Mensen worden gearresteerd en vervolgd;
– naar te gemakkelijk verstrekte autofinancieringen die OOK verpakt en aangeboden worden aan ‘investeerders’. Net zoals dat gebeurde met de ‘suprime’ hypotheken. GM financieringen moet spullen overleggen;
– en het onderzoek naar politieke corruptie in de Staat New York is in volle gang.
ja ja, Bharara besteedt zijn extra fondsen verkregen door bankendonaties!

Algen

Er zijn heel ernstige algenplagen. Het Eriemeer, een van de grote zoetwaterbekkens ter wereld was/is over een lengte van een paar honderd mijl bezaaid met toxine. Waterinlaat voor een grote stad moest worden gestaakt. Fosfaat (kunstmest)afgifte van akkers, niet goede water zuivering en nog zo wat zijn de oorzaken. Dit gaat over bijna geheel USA heen. Een ENORM probleem. Fosfaatregulering (minder en op de juiste plekken) is afgesproken maar moet worden geleerd. De fosfaatindustrie sputtert tegen bovendien. er zijn gelden beschikbaar gesteld om ‘wetlands’ te herstellen. Die filterden het water maar zijn bijna verdwenen. De vis- en toeristenindustrie lijdt ook hierdoor. Nederland kent dit eveneens. Mooi weer…..zwemmen in De Wiel wordt afgeraden. Dat gebeurt dus hier in bijna de hele USA.

Over de middenklasse

De middenklasse (vanaf 60.000 US) trekt meer en meer naar de kleinere steden. Goedkopere woningen en prettiger wonen dan in de peperdure (op alle fronten) grote steden als New York, San Francisco, Los Angelos. In Denver zijn woningen te koop vanaf 500. Moet je wel uitkijken of de vorige bewoner zijn belastingen heeft betaald of zijn waterrekening. Die worden dan op jou als nieuwe bewoner verhaalt.
En zo zijn er eindeloze treurverhalen. Alles wordt besmeurd, vertrapt en verdacht gemaakt als het maar eventjes kan. Deze smeltkroes heeft grote bevolkingsdelen van elk land. Die schreeuwen wat af.

Moet hier weg!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *