Kitty, Nico en Willem-Alexander

140308_Naomi_org_-_site_van_Kitty

door Ted Sluymer

Op 8 maart is Kitty jarig. Kitty wordt 90. Nico noemt Kitty zijn grootste fan. Ze maakt prachtige kaarten waar iedereen in het MDC waar Nico zit met bewondering naar kijkt. Als je 90 bent, heb je een lang leven achter de rug. Ook in een lang leven kunnen in een laat stadium nog bijzondere dingen gebeuren. En soms doe je zelf nog bijzondere dingen. Zoals Kitty.

Als Kitty vér in de tachtig is, krijgt ze een erfenis. Dat heb ik niet nodig, vindt ze en ze besluit het te besteden aan een goed doel. Vanuit Brooklyn schrijft Nico:

Vijf jaar geleden kreeg ze een nalatenschap van een dierbare vriend. Daarmee stichtte ze het CHILDREN HOME KITTY in het plaatsje Omega in Namibie. Een Nederlander is daar actief om kinderen in hoge nood een kans op een beter leven te geven. Of in elk geval te laten overleven. En kreeg hiervoor de middelen van Kitty de Vries.

Kitty de Vries werd dus vier jaar geleden Moeder van ruim 20 wees- of achtergelaten kinderen. Die verblijven in dat tehuis. Dagelijks is er nog aanloop van een kleine 30 andere kinderen. Ze krijgen daar een maaltijd, onderwijs en doen dingen met elkaar. Kinderen van verslaafde ouders. Kinderen van moeders die aan aids ten onder zijn gegaan in dit buurland van Zuid-Afrika. En vul het maar in.

Kitty’s naaimachine staat verder nauwelijks stil om kleren te maken voor HAAR kroost. Kleding en speelgoed worden verder verzameld en periodiek opgestuurd. ‘ Ik heb tranen in de ogen als ik de foto’s zie waarop stralende gezichtjes in mijn kleding me toelachen’, aldus Kitty.

Je begrijpt dat CHILDREN HOME KITTY geld kan gebruiken om het werk te blijven doen. Elke cent komt beschikbaar voor het welzijn en het belang van deze kinderen.  Kijk op www.namomi.org en zie wat er inmiddels allemaal gerealiseerd is.

Tot zover Nico, maar niet tot zover Kitty. Want Kitty verdient nu zélf even aandacht. Wat deed zij bijvoorbeeld voor Nico? Naast prachtige kaarten die Nico méér dan gemiddeld waardeert, stuurde ze ook een brief naar koning Willem-Alexander om te kijken of hij nog iets kon betekenen in de Epskamp-case. Nog niets vernomen, maar antwoord komt er altijd, ook al is dat doorgaans héél formeel. Maar het initiatief van Kitty, dáár gaat het om.

Op 9 maart viert Kitty haar verjaardag met een Heilige Mis. Met een voorbede voor… Nico. Een vrouw met zo’n uitzonderlijk groot hart voor mensen, verdient bewondering en steun. Hulp aan haar stichting maakt Kitty blij. Doen!!

One Comment:

  1. Geweldig stukje!! ga zo door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *