Mooi beleid (1)

door Nico Epskamp | Laat ik iets zeggen over een verbazingwekkend onderwerp. Tenminste, voor mijn Europese oren en ogen. Ik hoor en lees over ‘undercover’ DEA Agents. Die schuimen de straten af. op zoek naar jongen die drugs kunnen leveren. Opgezet. Om mensen in de val te laten lopen. Het lukt ze! Als de levering aanstaande is dan volgt de arrestatie. Vreselijke verhalen. Deze undercover agents worden geworven in de ‘prospects’. Dat is de sociale huisvesting waar de lagere kant van de samenleving opeengeperst zit. Met alle kwalen van dien. Gebroken gezinnen, gangs, geweld, weinig opleiding en ga maar door. De undercovers zien er precies zo uit als de mensen waar ze achterheen zitten. Die vaak proberen om hun eigen drugs-gebruik te financieren door aan anderen te verkopen. Baseball petjes schuin naar achteren. Broek op half elf. Voor het merendeel jongeren van eerste generatie immigranten.

Infiltratie is zwaar gereguleerd in Nederland. De agenten hier zijn daar niet zo van gecharmeerd, moet ik er bij zeggen. En er is een tendens om infiltratie meer ruimte te geven. Na de grote schandalen van ruim 20 jaar geleden (Commissie van Traa.)

Maar wat gaat er om in de breinen van de jongens die mensen in de val laten lopen? Hebben zij geen scrupules? Hebben ze er geen problemen mee om op deze manier hun geld te verdienen?

‘Undercover agents’ kunnen ook gevonden worden onder ‘working girls’ die proberen aan te klampen met mannen voor geld. Prostitutie dus. Soms is het gecombineerd. Drugs vragen voor of na sex. Op het moment dat er geld over drugs over tafel gaan…Kip! Ik heb je. En de betreffende persoon kan tot het bot worden vernederd. Allemaal toegestaan door wetgevers die graag hun pen mogen dopen in gewillige potjes rondom hen. Voor gunsten. Kom op Preet! Doe hier iets aan. Wat de Goden is toegestaan……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *