Na zes maanden is er een brief!!

Bericht uit Brooklyn | door Nico Epskamp

logo NE 300 kidnappedEven een up-date. Vernomen dat er op 21 februari jl de zgn. ‘Letter Rogatory’ per diplomatieke post is verstuurd. De ‘Letter’ is het verzoek van de USA om een getuige te mogen verhoren in Duitsland. Dat gaat via het State Department zoals het Ministerie van Buitenlandse Zaken hier heet. De bestemming is het Ausland Ambt in Berlijn. Die stuurt het dan weer door naar het Justiz Amt (Min van Justitie). En die regelt de boel dan. Als de voorwaarden tenminste kloppen. Als de spelregels die de USA in hun imperialistische waan stellen, tenminste overeenkomen met de eisen. Daar zijn Haagse Overeenkomsten over. Het zou me eigenlijk verbazen als de USA iets als een internationale overeenkomst de facto respecteren. Als het niet voegt.

Half augustus 2013 kwam ik aan met deze getuige. Judge kon het niet weigeren maar ging met tegenzin overstag. Geld! Haha. Wel een miljoen uitgeven om mij illegaal en tegen alle internationale regels in naar de USA te slepen. Op valse gronden mij betichten. Over iets waar de USA TOTAAL NIETS mee te maken heeft. En dan gaan zeuren over geld uitgeven ‘in deze tijden van bezuinigingen’. George Orwell beschreef dit gedrag in zijn befaamde en steeds actuelere ‘1984’ als Double-Speak’. Als ‘Tweespraak’. Je haalt oorzaak en gevolg door elkaar. Eigenlijk is bijna alles wat ik hier in het (inter)nationale nieuws hoor ‘Double Speak’. America heeft de goede bedoelingen; de overigen zijn de bad guys.

Maar goed, na ZES maanden in deze uitputtingsslag is er een brief in Duitsland. Onze Oosterburen hebben de reputatie van snel handelen. Daar zal het niet aan liggen. Judge Sullivan KAN de getuigenis van deze ‘material witness’ overigens aan het einde van de dag als ‘niet toelaatbaar’ beoordelen.

Op 14 maart is er een ‘status conference’ bij Judge Sullivan. Die heeft beloofd een versnellende hand aan te reiken. We gaan het meemaken.

Er is verder met de bekwame advocaten Ira en Avrom een trial strategie op onderdelen besproken. Daar kan ik op dit moment niets over zeggen. Over 5 maanden een proces? Tot die tijd zal ik de liefhebber trakteren op wat belevenissen van huishoudelijke aard.

Oh ja. ik ben er -moeizaam- van overtuigd dat Judge Sullivan de zaak op willekeurige wijze toegeschoven heeft gekregen. Dus er is niet gemanipuleerd door vriend Preeting (Singh Bharara) en zijn makkers. Een van de Assistants in de zaak is met zwangerschapsverlof. Zal ze toch niet van de zaak gekregen hebben????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *