Negatief reisadvies is niet zo raar

USA vlag

 

8 januari 2014 – Sedert november 2011 zit Nico Epskamp in het MDC in Brooklyn achter slot en grendel. Daar leert hij hoe de Amerikaanse samenleving in elkaar steekt. Dat hij daar niet vrolijk van wordt, is duidelijk. In de mailwisseling die ik met hem heb, wordt het zelfs een negatief reisadvies. En juist op dat moment komt mij iets ter ore.

Een vriendin meldde mij onlangs dat ze naar een congres in New York moest. Alleen al de lijst die je in moet vullen en de lijst van voorwaarden leek haar al voldoende om doodgewoon niet te gaan. Trouwens, samen op pad met een vrouwelijke collega is voor de Amerikaanse douane al verdacht. Pas op met make-up in potjes, de inhoud wordt er zonder pardon uitgehaald. Pas op met medicijnen. Heb je pillen mee? Dan wél met een handgeschreven verklaring van een arts. In het Engels en precies het aantal pillen voor het aantal dagen dat je in het gastvrije land bent.

Het verhaal doet mij sterk denken aan de mailwisseling met Nico, die echter nog een stapje verder wilde gaan: een negatief handelsadvies. En allemaal gebaseerd op harde, objectieve feiten.

To be continued.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *