Nico Epskamp: daarom geen plea bargain!

The one and only boss Judge Richard Sullivan

The one and only boss Judge Richard Sullivan

door Nico Epskamp | Uiteraard zijn er nu al opmerkingen binnengekomen van : “had ie maar dat aanbod, die plea bargain aangenomen”. Nou, dat is nog maar zeer de vraag. Na afloop van mijn speech ging Judge Sullivan daar op in. “Ze kunnen dat aanbod wel gedaan hebben. Om maar van de zaak af te zijn en hun aandacht op wat anders te richten. Maar dat betekent niet dat IK het daarmee eens zou zijn geweest. En IK ben degeen die het vonnis doet. Ik zou zeker buiten dat aanbod gegaan zijn.” Dus 15 in plaats van 7. Bijvoorbeeld. Dan zou ik wel in beroep hebben kunnen gaan omdat er buiten de afspraken zou zijn gevonnist. Dan zou ik schuld hebben bekend. En tja, daar begin ik niet aan.

Overigens bleek- na dat aanbod- dat ik de government zou hebben moeten overtuigen dat mijn rol ‘een minieme’ was.
Stel je voor hoe dat hier gaat: je maakt zo’n overeenkomst van tussen 70 en 87 maanden. Je tekent en dat kun je niet meer terugtrekken. Dan hang je. En DAN……”ja, we zijn toch niet overtuigd van zijn minieme rol’. Het overleg gebeurt tussen advocaten. ABSOLUUT geen direct contact met aangeklaagden. De overeenkomst wordt nietig verklaard. ZO gaat dat hier toe. En dan is het maar de vraag of Judge er mee akkoord gaat dat ook de trial-optie nog bestaat. Dan sta je compleet te ‘kakken’.

Ik heb eerder gezegd: De drie kenmerken van de USA zijn Schijnheilig, Zielig en Meedogenloos. In het Engels klinkt dat Hypocrit, Pathetic and Ruthless.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *