Nico Epskamp in de wachtkamer

logo NE 300 kidnapped

Daar zit ik dan weer in de wachtkamer. Kijken wat er de komende weken weer -NIET-gebeurt. Er is, kortom, de komende tijd weer weinig of niets te melden over de zaak zelf. Dat was er de afgelopen maanden ook niet. In die maanden heb ik jullie ‘getrakteerd’ op allerlei over het gevangeniswezen in de USA en Nederland, over de USA, over de economie, over de belabberde infrastructuur en ga maar door. Scrollen maar en je ziet het.

Ik KAN daar wel mee door gaan maar ik heb daar geen zin meer in. En jullie staan er ook niet om te springen! Hoewel: hoe meer je kijkt, te meer er blijkt.

Dus geen verhalen meer over…

  • … hoe ongelooflijk financieel corrupt de politiek hier is;
  • … hoe bedrijven en personen straffeloos en openlijk miljoenen kunnen steken in politieke personen en verkiezingen. En daar dingen terug voor verwachten. En krijgen;
  • … dat er 1458 miljoen dollars zijn besteed in 2013 door bedrijven aan LOBBYISTEN in Washington DC. Dat was 158 miljoen MEER dan in 2012;
  • … hoe daarmee beloftevolle wetsontwerpen werden/worden veranderd tot iets onherkenbaars;
  • … dat er in 2013 in en om Wall Street totaal 26,7 biljard dollar aan bonussen is uitgekeerd aan bank- en beurspersoneel. Van top tot kantinebediende, een gemiddelde van 156.000 dollar. 5 procent van de New Yorkers werkt op Wall Street; verdient 22 % van het inkomen in de stad.

Ook niet hoe de US een anti-terrorisme onderneming heeft gebouwd die niet alleen onvoorstelbaar kostbaar is maar helemaal verweven met het militaire establishment, met politie en inlichtingendiensten. Sociale netwerken, alle reizigersstromen worden gescreend: sinds Snowdon weet u dat allemaal. Er werken 220.000 mensen in de Homeland Security. In het Duits heet dat Heimat. Alle burgerlijke vrijheden zijn aan de kant geveegd. Als je iets ‘verdachts’ niet meldt dat staat daar minimaal vijf jaar gevangenisstraf op.

Dat is maar een kleinigheidje. De helft van de Amerikanen zit financieel aan de grond. Dat zal niet verbeteren ‘any time soon’. En maar de grote broek ophouden. Er is wel 8100 TON goud opgestapeld; waarde 40 TRILJARD. (Nederland heeft 600 ton oftewel 2.4 triljard euro, overigens. Het meeste daarvan is opgeslagen in de USA. Voor de ‘veiligheid’….).

Dat dus allemaal niet meer. Afijn, als er wat te melden is dan staat het op de site en vinden jullie het wel. Hoop ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *