Nico Epskamp neemt een break tot 12 juni

Daar sta je dan. Schuldig verklaard. En je weet dat je dat niet bent.

Nico EpskampDe government/aanklagers hadden er flink werk van gemaakt. Honderden en honderden uren zijn er besteed om Nico schuldig verklaard te krijgen. Eindeloze flarden bewijs. Waarin ik niet voorkwam. Eindeloze telefoongesprekken. Waarin ik niet te horen was. Ook tapes waarin ik wel voorkwam (zonder dat ze wisten wie ik was): “Hij gebruikt codetaal! Zoals: “Ik wil blabla. Ik heb info nodig.” Typisch codetaal. Zeer verdacht. Je moet schrijven en zeggen waar het precies over gaat!

En: Ik was elegant gekleed. Als een millionair. Dat is verdacht. Nog erger, hij heeft een zijden shawl. Ik heb al 30 jaar shawls om. En ik zal C&A berichten dat een licht zomerpak dat ik in 2009/2020 voor 180 Euro kocht op de Millionairsbeurs geetaleerd kan worden.

Er waren vele tientallen pagina’s gescrypt. Allemaal uitgewerkte betogen en vragen. Het heeft gewerkt. Nu HAD ik er wel rekening mee gehouden dat dit kon/zou gebeuren. Maar de realiteit komt toch aan. Ze gaan altijd voor de winst. En zijn daar met hun enorme apparaat en deskundigen bedreven in. Dingen worden opgeklopt. Zaken worden gesaboteerd. Gedwongen over te zwijgen. Als verdediging heb je daar niet een juist antwoord op. ‘Gebruikt uw gezonde verstand’.

In de aanklacht werd bijv. verzwegen waar het vliegtuig HEEN zou gaan. Dat het niks met de US te maken had. Stel je voor dat een jurylid zou denken: Wat doet die zaak hier? Er werd gerept: ‘Op een Amerikaans geregistreerd vliegtuig’. Basta. Het zou ze denk ik niet gelukt zijn mij schuldig te krijgen als er niet een ‘getuige’ gearresteerd was in Bogota. Die kwam messcherp binnen via de schermen. Hij was doodsbang. Ik heb te lang gewacht. Op mijn getuige uit Duitsland. Die niet meer nodig is. Het is zoals het is. Jammer.

Over drie maanden het vonnis. Daarna beroep aantekenen en ik naar een ‘gewone’ Amerikaanse gevangenis. Dat beroep en vooral de uitspraak zal een kleine negen maanden vergen. Over de jurisdictie. Dus het recht van de US om mij te vervolgen. Zou in mijn voordeel moeten uitvallen. ALS de internationale wetgeving gehandhaafd wordt. Maar ja…..trekt de USA zich ergens iets van aan. Indien wel dan wordt de rekening heel wrang en hoog. dan had ik moeten ‘bekennen’ en de max zeven jaar moeten accepteren die ik aangeboden kreeg. Met de 2 1/2 jaar al achter de rug (want de tijd in de DR telt niet mee…) en met de treaty transfer naar Nederland zou ik binnen 30 maanden vrij zijn. Met wekelijks verlof. Wat was wijsheid.

Ik moet een beetje rust nemen qua website. Om velerlei redenen. Klik nu en dan maar eens aan. Dan merk je vanzelf of er iets te beleven valt. Tot 12 juni de dag vóór het vonnis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *