Nico Epskamp slaapt de vermoeidheid er uit in MCC

door Ted Sluymer | Nico is overgebracht van het MDC naar het MCC, voluit Metropolitan Correctional Center. In New York in elk geval. Belangrijkste verschil: de slaapplek. Zat hij eerst op een megazaal, nu heeft hij een tweepersoons cel. Het zal zoiets zijn als op de foto. Nico is verlost van tot in de nacht kaartende gevangenen, geroezemoes en wellicht irritatie als je daardoor niet lekker kunt slapen. Eerste reactie: ik slaap de vermoeidheid er nu uit.

Celgenoot is een man die in de keuken werkt. Is overdag dus veel weg en dat geeft Nico de gelegenheid om bij te slapen en vooral alles op een rij te zetten voor wat gaat komen. Dinsdag 17 februari komt de advocaat weer langs, o.m. met foto’s die ik heb verzameld over de carrière van Nico. Inhoudelijk schrijf ik nog even niets, want we weten inmiddels dat zowel de Nederlandse als de Engelse versie van KidnappedbytheUSA door de aanklagers wordt gevolgd.

Er zijn belangrijke ontwikkelingen intussen, maar het beste nieuws is dat de aanklagers nog steeds niet met bewijsmateriaal zijn gekomen. Dat is er namelijk niet. De enige mogelijkheid voor de aanklagers is Nico zo beroerd als mogelijk af te schilderen tegenover de jury. De rol van de aanklagers zélf wordt uiteraard omzeild. Het blijft tenslotte ongehoord dat je op buitenlands territorium iemand ontvoerd en domweg jarenlang opsluit zonder enig bewijsmateriaal.

Eén van de aanklagers, Anna Skotko, is inmiddels opgestapt, zoals Nico al had vermeld. Het vermoeden bestaat dat ze eieren voor haar geld heeft gekozen. Misschien ziet ze in dat de rechtszaak tegen Nico wel eens zou kunnen worden verloren. Dat staat niet prettig op haar conduitestaat.  Je hebt er jarenlang last van.

In elk geval heeft Nico nu een rustige plek. Hij kan er wat bijkomen en zich rustiger voorbereiden. Ik verwacht een nieuw stuk al snel nadat zijn advocaat is geweest. U gaat het snel lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *