Nico Epskamp vertelt over Fort Dix

Op Google Earth komt Fort Dix tevoorschijn, de plek waar Nico Epskamp nu zit. Zit… Raar eigenlijk, want iemand ligt ook in een gevangenis. En staat, en loopt. Als Nico rondloopt, ziet hij erg veel. Hij vertelt het zelf.

Je ziet de atletiekbaan met daarachter twee woongebouwen. Dat is gebouw 5702 en 5703. (Ik woon in 5751, aan de andere kant). Op de ‘bleachters’ (de speelweide) zie je ook zitjes, het basketbalveld en de jeu de boules baan. Links van ‘track’ zie je de medische faciliteit en daarnaast het kerkgebouw. Rechts -met de trailers- is het gebouw van UNICOR, het werkbedrijf van het Bureau of Prisons. De mensen die wonen in gebouw 5702 werken daar. Elk woongebouw heeft 370 bedden; er werken er 300. Op stuksbasis worden daar dingen gemaakt (uniformen in oorlogstijd) of gesloopt (computers en telefoons).

Lopen we het veld af dan is daar het gebouw van Education met bibliotheek en klaslokalen plus de Hobbyshop (leerbewerken, kralen, tekenen en schilderen plus nog zo wat). Aan de andere kant is een woongebouw. In totaal zijn er zes woongebouwen in gebruik: 6 x 370 = 2220 max. Je ziet zitjes tussen wat bomen en struikgewas.

Links is het gebouw van de ‘commissary’, de winkel. Wekelijks kun je daar 1 x terecht. Je ziet de sporthal met buitenruimte voor krachttraining, handball en zitjes. Ook muziek wordt hier gespeeld. In het gebouw werken VIJF kappers. Die hebben een grote praktijk :). Links zie dan ook een groot gebouw: de ‘Chowhall’ oftewel eetzaal. 750 zitplaatsen. Drie sessies van twee gebouwen steeds. Binnen 1 a 1,5 uur.

Dan steken we de tussenruimte over en komen op het andere deel. Links is woongebouw 41, dan de zitjes en een niet in gebuik gebouw. Hier wonen ook de katten en er zijn wat groundhogs. Die worden vertroeteld. In elk gebouw zijn ook buitentoiletten. Je loopt tegen het baseballveld aan. Rechts is het voetbalveld. Volg de hekken linksom. Het gebouw van de opslag (heel veel desinfectiezooi), R&D=gebouw , de Laundry (kledinguitgifte en wissel). Volg de hekken en dan zie je gebouw 5751 en 5752, twee woongebouwen.

Zo zo’n beetje. Heb je de beweging voor de dag al weer zo’n beetje gehad! De luchtmachtbasis kunnen wij niet zien. Wel elk vliegtuig dat opstijgt of daalt. Soms zijn dat er tig per uur. Trainen maar!

One Comment:

 1. Fort Dix ?

  nee bedankt… lijkt me helemaal niks
  ook niet per fiets te bereiken dus dan maar weer via mail klagen en zeiken.

  ik zal de omvang tot dit stukje beperken
  dan heb jij nog even tijd om aan je verdediging en terugkeer te werken.

  groeten, Luc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *