Reacties op Judge Sullivan’s supervonnis

door Nico Epskamp

door Nico Epskamp

De reacties op het ‘geweldige’ vonnis van Judge Sullivan waren niet alleen in Nederland die van ongeloof. Ook in de gevulde rechstszaal waren mensen verbijsterd. Hoezo geen ‘minor role’, dus ‘kleine rol’. Onbegrijpelijk. Juist ook nu in de VS is aangedrongen op een meer reeele kijk op vonnissen. Vanuit Nederland waren de berichten : “Geen woorden voor..”, “kolerelijers”, “hoeveel mensen heb je vermoord?”. Mede-gedetineerden vroegen om een herhaling van het antwoord op de vraag: hoeveel? “Prick that he is”, is de meest vleiende typering van Sullivan.

Nu HEB ik hem niet gespaard in de aanloop naar dit tijdelijke slotakkoord. Hoe kwam de zaak nu juist in handen van Sullivan? Toevallig? De brief/brieven die ik hierover schreef naar Chief-Justice Preska werden WEL opgenomen in de Court Files maar NIET beantwoord. Waarom zou ze dat ook doen? Stel je voor dat ze je gelijk moet geven.

Ook de manipulaties van Sullivan zijn beschreven. Uitentreure. Ook daar werd geen reactie op gegeven maar neem maar aan dat er aardige bedragen zijn uitgegeven voor vertalingen van de Nederlandse site. De screen print van kidnappedbytheusa.com werd op de vonniszitting getoond door klerk Rifkin van Sullivan. Die verwees ook nog naar de ondersteuning brief erop! Dat zal allemaal niet geholpen hebben…..

WEL meen ik toch aardig duidelijk gemaakt te hebben dat dat Amerikaanse federale strafrecht-stelsel tot op het bot verrot is. Dat zou me worst zijn indien ik er niet mee te maken had. Er zijn zoveel dingen in dit rare land die verrot zijn. Van de (wereld)politiek tot de infrastructuur, van mensenrechten tot de media.

Ook heb ik aardig duidelijk gemaakt hoe die Agencies als DEA en FBI tekeer trekken. Illegale activiteiten bij de vleet overal waar ze opereren. Vanuit Amerikaanse ambassades. Zonder toestemming van de lokale autoriteiten. Het zijn niet de meest slimme types die daar werken. Verbeten handelend om zich te bewijzen. Voor hun eigen baantje. Mislukkingen worden eigenlijk niet geaccepteerd. Let op het onderzoek dat gaande is op Curacao over de ‘shennanigans’ van de DEA/CIA. Kijken of de Nederlandse politiek dan WEL eens sjoege geeft.

Nu gaan we zien hoe het verderop in het proces is met het recht. Amerika trekt zich weinig aan van internationale verdragen. De meeste zijn sowieso niet ondertekend. Waar ik me op beroep wel. (Tokyo Convention). Naast een hele reeks andere zaken zoals geen spoor van bewijs. Bijvoorbeeld….
Loopt dit beroep ‘fout’ af dan zijn er andere wegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *