Vastleggen maar….!!!

door Nico Epskamp | Afgelopen donderdag 19 februari de laatste bespreking gehad met de advocaat Avrom. Heel constructief de laatste handjes gelegd en de laatste strategie doorgenomen. Maandag 23 februari om negen uur New York tijd (15.00 uur Nederlandse tijd) zijn we in de rechtszaal van Judge Sullivan. Voor de laatste ‘kwesties’.

Mijn zijde heeft een aantal punten in te brengen. Er moet worden vastgelegd dat mijn getuige, gevangen in Duitsland, om zeep is geholpen door de gezamenlijke collegiale acties van de US Assistant District Attorneys en hun Duitse tegenhanger in Osnabruck. De laatste reageerde steeds maar niet op belletjes en emails van Ira/Avrom. Om medewerking voor een live teevee-verhoor. Rechtstreeks naar de Amerikaanse rechtszaal.

Vorige week meldde hij zich wel: de getuige zou heel binnenkort worden overgebracht van Duitsland naar Nederland. Dat rechtstreekse ging dus niet lukken! Nu wordt ie pas begin maart overgebracht. Weet ik dan weer. Zou dus makkelijk kunnen. Maar zonder de medewerking van de Duitse Staatsanwalt wordt het niks. Toevallig allemaal? Retourbrief uit Duitsland ‘kwijt’? Nooit aangekomen bij het US State Department? De government-getuige vanuit Colombia wel live naar de rechtszaal? De mijne niet?

Deze punten moet dus worden vastgelegd in het rechtsbankverslag van de strafzaak. Moet in de dossiers komen. Zodat als het ‘fout’ gaat (voor mij) en dus ‘goed’ voor de government, dat dat ingebracht kan worden in een beroep/appel.
Ook moet nog eens extra- voor alle duidelijkheid- gezegd worden dat ik denk/vind/weet dat de USA GEEN jurisdictie heeft in deze ‘extraterritoriale’ kwestie. Duidelijk vastgelegd in de Tokyo Convention van 1963. Ondertekend door het Congres van de USA. Beter een keer te veel dan te weinig.

Een uur later druppelen de kandidaten binnen voor de jury selectie. Dinsdag komen de ‘opening statements’. Daarna komt een DEA Agent aan bod en de undercover pilot. Kijken wanneer ik in hun verhaal in beeld kom! Heel heel laat en eigenlijk… helemaal niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *