Wat Amerikanen zoal over hun land zeggen…

logo NE 300 kidnapped“Politici zijn er zeer op gespitst zich te bemoeien met aangelegenheden van andere landen. In mijn leven heb ik Amerika zich zien mengen in de zaken van heel veel andere landen. Teveel om op te noemen. Vele daarvan, zo niet allemaal, waren complete mislukkingen. De recente oorlogen waren allemaal vergissingen”. Aldus een US-burger op de opiniepagina van de Wall Street Journal van 13 maart. Dit onder het kopje: “WILL WE EVER LEARN?”/ Zullen we het ooit leren?

” Het is geen enkel voordeel meer om Amerikaan te zijn. Je wordt belast (taxed) waar je ook bent; je wordt gecontroleerd op alle vlakken en hulp kun je helemaal al niet verwachten. Ambassades waren ooit bedoeld en werden gebruikt om zakenmensen te ondersteunen. Dat schijnen ze vergeten te zijn.”

” De laatste 10 tot 15 jaar is Amerika op terrorisme gericht. De US is het perfecte voorbeeld geworden van hoe het niet moet op veel gebieden. Strategisch denken in begrepen. Drie triljard dollar en duizenden Amerikaanse levens verder hebben geen enkel US-voordeel opgeleverd. Integendeel. De Amerikanen moeten eens hun X-Box uitzetten en om zich heen kijken wat er aan de hand is.”

Dit zijn citaten uit een interview met Eric Prince in de Wall Street Journal van 25 januari 2014. Deze ex-Navy seal, ex-CIA-spion en oprichter van de private security organisatie Blackwater schreef het boek ‘Civil Warriors’. Daarin zijn de belevenissen van Prince met de Amerikaanse overheid neergelegd. Hij zei nooit ‘nee’ tegen leger en overheid. Zijn bedrijf beveiligde officials op bezoek in Irak en Afghanistan alsook……het leger zelf!
Honderdduizend missies in Irak/Afghanistan en geen official ‘verloren’. Raakte in diskrediet toen zijn personeel 17 Afghanen neerknalden. Hij moest bloeden. Hoewel….. er stond 2 miljard dollar aan verstuurde nota’s tegenover stond , in totaal. Nu heeft hij een bedrijf ‘Frontier Services’ en werkt voor Chinese overheid en bedrijven in Afrika.

De USA is uitermate verdeeld. Er is een belangrijke (onder)stroming van normaal intelligente mensen, van intelligentsia, van kunstenaars, van mensen buiten het twee-partijen-gebeuren, die het allemaal maar niks vinden. Die het ZEER oneens zijn met de Amerikaanse politiek. Die monddood zijn gemaakt in de nasleep van ‘9/11’. De 3.000 doden die die dag vielen werden gevolgd door vele duizenden meer dode Amerikaanse militairen, 600.000 Irakezen/Afghanen, miljoenen ontheemden, miljoenen gewonden en verminkten.
De USA heeft verder nu een (1) miljoen arbeidsongeschikte ex-soldaten (veteranen) te onderhouden. (Die krijgen 1132 US$ per maand. Proberen nu via het beroemde PTST (Post Traumatic Syndrom ???) en via lage rugklachten hun maand-uitkering met 500 Us verhoogd te krijgen. Dat lukt! Het is een verkiezingsjaar immers).

Amerikaanse burgerrechten werden ingeperkt. Burgers en bedrijven worden eindeloos in de gaten gehouden. Je bent verplicht ‘iets’ te melden als je iets ongewoons opmerkt: ‘See, hear and tell’. Doe je dat niet en het komt uit dan hangt er vijf jaar gevangenisstraf boven je hoofd.

De ‘imperial arrogance’ is door al deze resultaten niet afgenomen. De ‘buitenland broek’ blijft groot. Er moet dreigend worden opgetreden door deze ‘enige supermacht die de wereld nog heeft’. Het lukt niet meer zo best. Maar als je vooral de (voormalige) veiligheidsadviseurs van het Witte Huis, (ex)ambassadeurs en republikeinse haviken hoort praten en hen geschiedenisfeiten hoort verdraaien a la Newspeak en dubbeldenken van Orwell, dan hoor je het wapengekletter al weer naderen. Oorlog-ophitsers. Zou mijn vader zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *